søndag 5. juni 2011

Speltrundstykker

Denne oppskriften er hentet fra Leila Lindholms bok, "A piece of cake". Den er gjengitt med noen modifikasjoner

12 rundstykker

35 g fersk gjær
50 g smør
2 ss honning
3 dl kaldt vann
1 dl solsikkefrø
1 dl gresskarfrø
2 ts flaksalt
1 dl sammalt speltmel
1 dl sammalt hvete
2 dl siktet speltmel
4-5 dl hvetemel
egg til pensling

Rist solsikkefrø, gresskarfrø og flaksalt i en kasserolle.
Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smør og honning i en kasserlle, trekk kasserollen av platen og hell i vann. Hell væsken over gjæren.

Bland melet i litt etter litt med en kjøkkenmaskin, rør i deigen til den begynner å løsne fra kanten av bollen, den skal være litt klissen. Tilsett så frøene og saltet. Kjør deigen i kjøkkenmaskinen på lav hastighet i rundt 10 minutter.

La deigen heve under kjøkkenhåndkle i 45 minutter.
Trill så ut deigen i 12 emner, settes på stekebrett og etterheves i ca. 1 time.

Pensle så rundstykkene med pisket egg. Forvarm ovnen til 200 grader. Stekes midt i ovnen i rundt 10 minutter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar