tirsdag 28. desember 2010

Tranebærkjeks

Tranebær tilhører samme familie som blåbær og tyttebær, og kalles også for amerikanske tyttebær eller cranberries. Det finnes viltvoksende tranebær i Norge, men de amerikanske bærene har en søtere smak enn de nordiske. Man får kjøpt tørkede tranebær i de fleste velassorterte dagligvareforetninger, mine fant jeg hos Søstrene Grene.

100 gram smør
125 gram hvitt sukker
125 gram demera sukker
2 egg, pisket
100 gram hvetemel
1 ts salt
1 ts bakepulver
350 gram havregryn
100 gram tørkede tranebær
4 ss sesamfrø
100 gram hvit sjokolade

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett pisket egg. Sikt i mel, salt og bakepulver, tilsett havregryn, tranebær, sesamfrø og hvit sjokolade. Bland godt og legg deigen med skje på bakeplatene, rekker til ca. 20 kjeks.

Stekes i 10 minutter på 180 grader midt i ovnen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar