mandag 3. januar 2011

Nybakt brød

Jeg har gått til anskaffelse av en jerngryte, og har prøvd ut noe fantastisk morsomt! Heretter blir det mer hjemmebakt brød på menyen.
Ideen fikk jeg hos Bakebrød - bloggen finner du HER, som igjen har hentet inspirasjon fra No Knead Bread by the Sullivan Street Bakery & Mark Bittman.

Jeg har forsøkt meg på rugbrød med sesamfrø.
1 dl grov sammalt hvete
4 dl fin sammalt rug
4 dl siktet hvetemel
1 neve sesamfrø
1 god klunk olivenolje
3,5 dl vann
1 teskje salt
25 gram gjær

Det tørre røres sammen, tilsett så væsken. Bland sammen slik at du får en fuktig, løs deig. Heves i romtemperatur i 12 timer eller mer.
Hell ut deigen på melunderlag, og “pakk” den rund. Slik som vist på denne videoen. Legg den med sømmen ned på et kjøkkenhåndkle med mel e.l.. Strø også mel på toppen av deigen. Pakk så deigen inn og la heve i 2 timer.
Varm ovnen så på 250 grader, sette inn den tomme jernkasserollen (den skal være glovarm før deigen legges oppi). Vend deretter deigen oppi den glovarme kasserollen – med sømmen opp (sømmen sprekke under bakingen og lager en flott skorpe).

Stekes ved 250 grader i 30 minutter med lokket på, og deretter 15 minuttene med lokket av.

Og slik ble brødet!


1 kommentar:

  1. Felice Anno Nuovo ♥
    Stefania Italy
    http://coolchicstyleconfidential.blogspot.com/

    SvarSlett