lørdag 1. januar 2011

Nyttårsdessert - Melkepudding med basilikumsorbé og jordbærcoulis

Nyttårsdesserten ble god den, rent sett bort i fra at samboeren min uttalte: "Wææh, det smaker som pesto, selv om det ikke er det!"(referert til basilikumsorbéten).

Engelsk melkepudding er en lettere versjon av panna cotta.

Engelsk melkepudding
300 ml lettmelk
100 ml fløte
75 gram sukker
3 plater gelatin
5 kardemomme kapsler
1/2 vaniljestang

Legg gelatinplatene i kaldt vann.
Hell melk, fløte, sukker, kardemomme og vaniljestangen i en kjele og varm forsiktig opp til kokepunktet.
Ta kjelen av kokeplaten og legg gelatinen i, rør godt om. Bruk sil og hell blandingen over i små posjonsformer. Stilles kaldt i min. 4 timer.

Basilikumsorbé
2 dl vann
1 dl sukker
1 potte basilikum
Saften av 1 sitron
Saften av 1 lime

Kok opp vann og sukker til sukkerlake. Avkjøl laken til romtemperatur. Kjør laken så sammen med basilikumen med en stavmikser, tilsett sitron- og limesaft. Settes i en bolle til frysing, rør innimellom.

Jordbærcoulis
2 ss melis
400 g jordbær

Kjør jorbær og melis sammen med en stavmikser. Bruk sil for å fjerne frø.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar