lørdag 8. januar 2011

Pasta med valnøttsaus og baguette

I går hadde vi en enkel, men velsmakende middag, valnøttpasta med hjemmelaget baguette.
Sausen er svært mektig, så man trenger ikke så mye saus.

Valnøttsaus
2 dl valnøtter
2 hvitløksfedd
1 boks matfløte
parmesan
rosépepper og salt

Grovhakk valnøttene og rist dem i en stekepanne. Ta valnøttene ut av pannen og tilsett 1 ss smør. La det smelte, men ikke la det bli gyllent, tilsett så skivede hvitløk. La hvitløken surre i noen minutter før valnøttene tilsettes. Hell så over matfløten. Riv over parmesan etter smak, smakes til med rosépepper og salt.

Baguette
250 gram hvetemel
1 ts salt
25 gram gjær
3 dl vann
1/2 dl olivenolje

Bland gjæren i lunket vann og hell blandingen over mel og salt. Hell så over olivenolje. Eltes i 10 minutter til du får en glatt og elastisk deig.
Legg deigen i en bolle smurt med olivenolje, la den heve i min. 30 min.
Form så deigen til en baguette. La den heve på bakeplaten i videre 30 min.
Stekes ved 225 grader i 15 minutter.


1 kommentar: